Opnieuw in voorraad!

Nieuwe smaken in het assortiment

Het smakenpallet is uitgebreid!

Te veel om elke smaak tegen het licht te houden. Proberen is de boodschap!

Geschenkverpakkingen allerlei

Eens een ander geschenkje voor vriendenbezoek of andere gelegenheden? De geschenkmandjes stel ik op bestelling samen. Naast confituren en ander lekkers van het huis, kan ik ook zorgen voor koekjes, thee, koffie, ...

Voor ieders meug is er wel een heug! 

Lemon & Lime Marmalade

Een Engelse collega kon het niet beter omschrijven :

"Can’t wait for a nice cup of English Breakfast Tea and some hot, buttered toast to go with this…"

Daarmee is alles gezegd

Kweeperengelei (op bestelling)

Dè perfecte match met verschillende kazen zoals manchego, blauwe kazen ... waarom niet combineren met amandelen, hazel- en/of walnoten? Of serveer de gelei bij je gebraad of een stoofpotje.

Kweeperengelei kan je ook verwerken in gebak, maar smaakt ook op de boterham of de toast. Simpelweg heerlijk!

High Dumpsy Dearie

Niemand weet waar de naam van deze heerlijk fruitige jam vandaan komt. Vermoedelijk bedacht meer dan een eeuw geleden de vrouw van een boer uit Worcestershire de naam. De betekenisloosheid van die naam maakt die net gedenkwaardig en daardoor blijft die jam als “High Dumpsy Dearie” bekend.

“High Dumpsy Dearie” is de ideale manier om overschotten fruit weg te werken. De jam is als boterhambeleg te gebruiken, maar kan ook dienen in een “roly poly” (een oerklassieke Engelse taart, vergelijkbaar met de Zwitserse rol).

Noordkrieken met jeneversap

Een heerlijke confituur die de smaak van de noordkrieken nog beter doet uitkomen, met op de achtergrond dat frisse van de jenevers. Perfect om aan het ontbijt een extraatje toe te voegen.

Mango Limoen & Ananas Mango

Voor wie nog niet aan de echte Engelse marmelade toe is, kan dit een goede "instap" zijn. Fris, maar niet die typerende bittere smaak van de marmelade ... meer dan het proberen waard.

"Caribbean" Pineapple Marmelade

Een combinatie van ananas met sinaasappel en limoen, verrassend van smaak, die je zuur zou inschatten maar het absoluut niet is. De ananas geeft een volle smaak aan de citrus (als sap toegevoegd). Opnieuw meerdere toepassingen mogelijk bvb. als kaartvulling of op de ochtendtoast ... 

Marmelade

De echte! Met Seville oranges, bittersinaasappelen uit Sevilla, èn naar Engels recept. Smaakt best op een toast van witbrood. Bitter, zoet, pittig en toch vol van smaak ... De gesneden schil voegt structuur en smaak toe.

Voor groot, misschien niet voor klein, alhoewel Beer Paddington er verzot op is

Amber Marmalade

Oh ja, marmelade, maar een versie met drie vruchten (sinaasappel, rose pompelmoes en citroen). Die perfecte mix van bitterheid, scherpte en zoetheid. Stukjes schil met precies de juiste hoeveelheid beet. Een heerlijk gelei met een rokerige tint. Smeer uit op een dik beboterde toast en drink er een dampende tas thee bij, je ontbijt kan niet meer stuk

Banaan & bloedsinaasappeljam

Onverwachte combinatie. Inderdaad niet voor de hand liggend, maar toch lekker. De friszoete bloedsinaasappel, de zoete banaan en een vleugje vanille zorgen voor een verrassend beleg, maar de jam kan ook in gebak gebruikt worden.

Appel & Speculaasjam

Moesappelen (Schone van Boskoop ... alleen al de naam!) met speculaaskruiden, wat vanille. Heerlijk op de boterham, de toast maar ook als vulling voor de taart. Eigenlijk alle smaken van een appeltaart in een bokaaltje, het ontdekken waard.

En waarom niet eens op een Engelse scone in plaats van de klassieke aardbeien- of frambozenconfituur?