De ontwerpers zijn volop in gang geschoten. De tekeningen komen vlot binnen en ik probeer het tempo te volgen. Ter illustratie voeg ik de foto's bij van de "softies" die al gemaakt zijn.Vrije Basisschool Sint-Michiel Kuurne werpt zich op het project

Mijn oproep om kindertekeningen te ontvangen werd gehoord tot in  Kuurne! De mama van Lisa Ampe nam via het tijdschrift Raakpunt (van het Kinderkankerfonds) kennis van het project. Lisa verloor spijtig genoeg na een korte maar zeer moedige strijd het gevecht tegen kanker. Haar mama was direct gewonnen voor het initiatief en vroeg de leerlingen die met Lisa in klas zaten om tekeningen te maken. Ik ontving zo 46 ontwerpen. Op vraag van de school mocht ik op 11 januari 2023 dan de knuffels èn de originele tekeningen afgeven aan de ontwerpers. Ik kreeg ook de gelegenheid om uit te leggen hoe ik tot dit initiatief kwam. De enthousiaste reacties van de kinderen waren hartverwarmend, getuige hiervan onderstaande foto.

Sophie, Lisa's mama, staat links achteraan.


Knuffels van de "besties" van Lisa

Enkele van de beste vriendjes hebben dan los van het schoolinitiatief bij Sophie nog enkele tekeningen bezorgd. Zo blijft Lisa ook hen voortleven in de knuffel.


Ook de basisschool van Roksem laat zich niet onbetuigd

De pluskinderen van mijn nichtje voelden zich ook aangesproken om een tekening te maken. Jasper stak ook zijn klasgenootjes aan en zo ontving van het vierde studiejaar van de basisschool Roksem schoot in een creatieve bui en binnen de kortste keren bezorgden zij mij een 20-tal ontwerpen!


"Losse" ontwerpen

Langs diverse kanalen (o.a. na krantenartikels in het Brugsch Handelsblad en Het Laatste Nieuws) ontving ik ontwerpen uit Ronse, Wevelgem, Marke, Kortrijk, Zedelgem, ...

Hieronder vind je enkele knuffels - maar nog veel meer liggen er klaar om gemaakt te worden!


Op naar de eindbestemming

Op 20 december 2022 ging ik een eerste "lading" knuffels en tekeningen afleveren in het secretariaat van het Kinderkankerfonds Gent (om evidente redenen kan dit niet op de afdeling van de zieke kinderen). En op 16 maart 2023 volgde een tweede reeks.

De medewerkers zorgden er dan voor dat de Kerstman, resp. de Paashaas, de knuffels gingen afgeven op de afdeling.