Nieuw project "SOFTIES"

Het idee speelde al een hele tijd door mijn hoofd: opnieuw knuffeltjes maken voor de patiëntjes die in het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth, K12D, van het UZ Gent (moeten) verblijven. Het duurde even voor ik het concreet kon maken, maar uiteindelijk kan ik jullie mijn nieuwe project voorstellen: “SOFTIES”.

Als kind heb ik veel getekend, was ik met kleuren bezig. Tot op de dag van vandaag blijven kleuren en de oneindige combinatiemogelijkheden mij boeien. De fantasie van kinderen fascineert mij. Geef een kind een blad papier en het ontwerpt zijn eigen wereld, waarin allerlei wezens hun kijk op mens en wereld “vertellen”. In dit project wil ik beide combineren.

Vele kindertekeningen komen bij oma en opa terecht en sieren daar een muur of de frigo, wie kent dat niet. Maar als wij nu eens die kindercreativiteit in beeld konden omzetten, een eigen leven laten leiden? Zo ontstond mijn project.

Bedoeling is dat een kind een tekening maakt van zijn lievelingsdier, -pop, -voorwerp, … Dat is voor mij het vertrekpunt! Met herbruikmaterialen (lapjes, accessoires, …) zet ik die tekening om in een driedimensionaal verhaal, kortom maak er een knuffel van. Echter niet één exemplaar, maar twee identieke.

Het creatieve kind krijgt zijn tekening terug mèt de naar dat model gemaakte knuffel. Het tweede exemplaar gaat, samen met een kopie van de tekening, te gepasten tijde naar het kinderziekenhuis. Elke softie krijgt de naam van de ontwerper.

De glinsterende ogen van de creatieveling èn van de zieke kinderen, dat is de sensatie waar ik, en hopelijk ook jullie, voor gaan.

Daarom deze warme oproep.

Zet je kind aan het “werk”, laat het zijn fantasie aanspreken, en een tekening maken - op A4 formaat - van wat het maar wil. Je bezorgt mij die tekening (ik kan die ook komen ophalen) en dan is het mijn beurt om mijn fantasie erop los te laten.

Graag zou ik tegen het eind van het jaar – Sinterklaas- of de Kerstperiode – met een volle mand softies naar Gent gaan om daar de zon in de ogen van de patiëntjes te zien blinken.

Op voorhand al bedankt voor jullie medewerking, ook in naam van de kinderen.